Textologerna

Om Textologerna

Emma Gustafsson

Emma Gustafsson

Jag är utbildad performanceartist, översättare och författare, med en magisterexamen i facköversättning från Lunds universitet. Jag har ett förflutet som dramatiker och skrivpedagog, men nu skriver jag mest prosa, frilansar som översättare för olika uppdragsgivare och som lektör för BTJ. Jag läser mycket, ofta och brett och har en förkärlek för berättelser om kvinnoöden, både fiktiva och verkliga, och smart, drabbande underhållning.

Jag bor med man och hund i ett före detta ölsjapp i en liten skånsk by, och när jag inte skriver eller läser tycker jag om att träna, laga mat och blanda cocktails. Debuterar på Norstedts 2023 med relationsromanen “Outsäglig sorg och saknad”.

Emma Gustafsson
Selma Yousif Mesbah

Selma Yousif Mesbah

Jag är utbildad skrivpedagog och författare som frilansar som skribent och lektör åt förlag, BTJ och privatpersoner. Jag har en konstnärlig examen i litterär gestaltning från Lunds universitets författarskola och en skrivpedagogutbildning från Skurups folkhögskola.

Jag skriver oftast på en roman och uppskattar litterära tegelstensromaner, kärnfulla verk av kvinnliga författare och språkliga fyrverkerier av alla dess slag. Jag bor med man, två barn, tre katter och höns i Torna Hällestad mitt i bokskogen med en ekologisk grönsaksodling där jag tar paus i skrivandet och läsandet med lite fysiskt arbete.

Selma Yousif Mesbah