Textologerna

Tjänst

Manus

Textolog

Selma, Emma eller båda två

När råmanuset funnit sin form och kanske blivit testläst är nästa steg att skicka till oss för en professionell blick på intrig, form, gestaltning, språk och karaktärernas trovärdighet. Vi läser grundligt med fokus på litterär kvalitet och helhetskänsla. Du får ett gediget utlåtande där vi pekar på manusets kvaliteter och de områden som du kan jobba vidare med. Detaljerad information och exempel på styrkor och svagheter kommer att finnas i kommentarer i manuset. Du kan lita på en ärlig respons med textens välmående i fokus.

Selma läser de flesta genrer med fokus på litterär kvalitet, form och helhetskänsla. Gärna samtidsromaner, relationsromaner, lyrisk prosa och autofiktion. Facklitterära och populärvetenskapliga texter mottages men feel good och fantasy lämnas åt mer lämpade lektörer.

Emma är också allätare, men koncentrerar sig helst på underhållningslitteratur, särskilt deckare, spänningsromaner, thriller och skräck. Fantasy och science fiction får däremot bättre hjälp av någon annan.

Välj paket:

Ett utförligt utlåtande med förslag på omarbetningar.

Pris: 1500 kr + 10 öre/ord exklusive moms

Utförligt utlåtande med tydlig handlingsplan och kommentarer i manuset.

Pris: 1500 kr + 15 öre/ord exklusive moms

Utförligt utlåtande med tydlig handlingsplan och kommentarer i manuset samt en extra läsning av den andra lektören.

Vill du få manuset läst av oss båda? I detta paket får du två blickar på ditt manus där våra respektive specialområden kompletterar varandra och ger dig en bredare helhetsbild av ditt manus.

Pris: 3000 kr + 15 öre/ord exklusive moms

För att försäkra att du får så bra hjälp som möjligt ber vi dig svara på följande frågor:

Har du gått någon skrivarutbildning?
Är du publicerad sen tidigare?